Inloggen
fr nl

De klassieke vragen tijdens het sollicitatiegesprek

“Wat staat mij te wachten?". Dit is één van de vragen die je jezelf vast en zeker stelt. Zeker als het om je allereerste sollicitatiegesprek gaat. Welnu, van sommige vragen kun je bijna voorspellen dat ze gaan komen…

Een werkgever wil nu eenmaal graag bepaalde zaken weten over de mensen die in zijn bedrijf komen werken. Bereid je dus goed voor op de volgende vragen.

Ken je ons bedrijf?

Zoek voor je sollicitatie zo veel mogelijk info op over het bedrijf waar je op gesprek gaat. Bekijk hun website, maar vergeet ook zeker niet om eens een kijkje te nemen op hun sociale media kanalen. Daar vind je misschien enkele leuke weetjes, of kan je eventueel een eerste glimp opvangen van de bedrijfssfeer. Een laatste tip: ga na of je potentiële werkgever recent nog in het nieuws verschenen is en waarmee hij/zij in het nieuws verschenen is. Zo toon je dat je op de hoogte bent van de recentste gebeurtenissen.

Waarom kom jij precies in aanmerking voor deze job?

De bedoeling is dat je hier zelfzeker blijft. Maar pas op, word ook niet arrogant. Zet daarom op voorhand al je grootste troeven op papier en denk na hoe die sterktes aansluiten bij de vacature. Zie je in de openstaande job mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen? Ook dat is een reden waarom jij de juiste persoon bent voor de functie! Want als jij leergierig en enthousiast bent, is dat een win-win voor jou én voor het bedrijf.

Omschrijf jezelf in één woord

Het is niet evident om in één woord precies te omschrijven wat de essentie van jouw persoonlijkheid is. Schakel hiervoor gerust je familie of vrienden in. Zij kennen jou tenslotte het best. Kies ook voor een eigenschap die je op één of andere manier aan de vacature kunt linken.

Andere veel voorkomende vragen zijn:
  • Wat spreekt jou aan om hier te komen werken?
  • Wat zijn jouw sterke, en eventueel minder sterke punten?
  • Hoeveel denk je te gaan verdienen?
  • Waarom ging je weg bij je vorige werkgever?
  • Heb jij nog vragen?
Wil je je tot in de puntjes voorbereiden? Dan verwijzen we je met plezier door naar de website van de VDAB. Daar kun je je nog verder verdiepen in de veelgestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek.


 Meer blogartikelen

Je C.V. wordt verwerkt...
Je kunt direct je C.V. uploaden om te solliciteren op deze vacature

óf via het reguliere formulier solliciteren
Sollicitatieformulier

Je C.V. wordt verwerkt...
Je kunt direct je C.V. uploaden om in te schrijven
óf via het reguliere formulier solliciteren  Inschrijfformulier

Job Alert

Maak een vacature Alert aan en bevestig deze via de link die we je mailen. Wekelijks kijken we of er nieuwe vacatures zijn die voldoen aan jouw zoekcriteria. Indien dat het geval is, ontvang jij een mail met daarin de vacatures.

Wij wensen je veel succes met het vinden van je nieuwe job!