Inloggen
fr nl

Deze vragen kan jij stellen als sollicitant

Vragen stellen tijdens een sollicitatiegesprek geeft een goede indruk, en tegelijkertijd wil je zelf uiteraard te weten komen of de job wel iets voor jou is. Twee vliegen in één klap dus. Deze vragen kunnen je daar zeker bij helpen!

1 Waarom is de vorige persoon weg gegaan?

Om welke reden is de job juist vrijgekomen? Is de job vrij omdat de vorige persoon promotie heeft gemaakt? Super! Dat betekent dat er op termijn groeikansen zijn, ook voor jou. Is de persoon ontslagen of heeft hij ontslag genomen? Zoek uit waarom die stap is genomen. Is het een volledig nieuwe functie? Geweldig, dat betekent dat het bedrijf aan het groeien is.

2 Beschrijf eens de ideale kandidaat voor deze job?

Naar wat voor type persoon is het bedrijf eigenlijk op zoek? Passen deze eigenschappen bij jou? Zie je jezelf in de persoon die ze omschrijven? Als je hier zelf geen goede match ziet, is deze functie misschien toch niet jouw ding. Is er wel een goede match? Perfect. Dan raden we je ook aan om de competenties of talenten waar zij naar op zoek zijn (en jij hebt!), te benadrukken bij het afsluiten.

3 Wat is de filosofie van de organisatie?

De waarden en filosofie van het bedrijf moeten passen bij jouw persoonlijkheid en de waarden die jij belangrijk vindt in een bedrijf. Vraag daar dus zeker naar, zodat je weet of jouw persoonlijkheid wel in deze organisatie past.

4 Hoe zal mijn eerste werkweek eruit zien?

Deze vraag geeft een aanduiding of de werkgever goed nagedacht heeft over jouw aanwerving. Hebben ze een degelijk plan om jou op te leiden? Is er begeleiding voorzien? Ook kan je op deze manier achterhalen op welke termijn er van jou verwacht wordt dat je goed ingewerkt bent.


 Meer blogartikelen

Je C.V. wordt verwerkt...
Je kunt direct je C.V. uploaden om te solliciteren op deze vacature

óf via het reguliere formulier solliciteren
Sollicitatieformulier

Je C.V. wordt verwerkt...
Je kunt direct je C.V. uploaden om in te schrijven
óf via het reguliere formulier solliciteren  Inschrijfformulier

Job Alert

Maak een vacature Alert aan en bevestig deze via de link die we je mailen. Wekelijks kijken we of er nieuwe vacatures zijn die voldoen aan jouw zoekcriteria. Indien dat het geval is, ontvang jij een mail met daarin de vacatures.

Wij wensen je veel succes met het vinden van je nieuwe job!