Inloggen
fr nl

Gelijkheid op de arbeidsmarkt: onze werknemers aan het woord

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag, een heel belangrijke dag voor ons omdat wij pleiten dat iedereen dezelfde kansen in zijn of haar loopbaan en professionele ontwikkeling MOET krijgen. Daarom laten we enkele vrouwelijke medewerkers aan het woord en laten we hen vertellen over hun ervaring, achtergrond en visie op gelijkheid binnen de huidige beroepswereld.

Mila Jordans, Business Manager in Nijmegen.

In 2018 ben ik gestart als consultant op onze vestiging in Venlo. Op dat moment had ik geen ervaring in de uitzendbranche. Met veel enthousiasme heb ik de kans gegrepen om mezelf te bewijzen binnen SD Worx. Na 2,5 jaar was het voor mij tijd voor een volgende stap en mocht ik de overstap maken naar onze vestiging in Nijmegen, een opstartend kantoor met veel nieuwe uitdagingen. Sinds begin 2022 mag ik de rol van business manager vervullen, waarin ik verantwoordelijk ben voor de mooie vestiging Nijmegen. Intussen heb ik me mogen blijven ontwikkelen en mijn eigen loopbaankeuzes mogen maken, wat echt kenmerkend is voor SD Worx. Zo heb ik diverse cursussen mogen volgen zoals een opleiding vestigingsmanagement waarbij ik uiteindelijk mijn diploma post-hbo bedrijfskunde & management heb mogen ontvangen. Samen met mijn leidinggevende hebben we naar mijn wensen en ambities gekeken gecombineerd met de mogelijkheden binnen de organisatie. Op die manier probeert SD Worx voor iedereen een aangename werkplek te creëren, waar alle medewerkers kunnen werken volgens hun eigen sterktes en ambities, zonder onderscheid op basis van geslacht of anderszins. Evenwicht tussen mannen en vrouwen in onze organisatie, op alle niveaus, is niet alleen mooi om te zien, het is van cruciaal belang.


Nathalie, Business Manager bij SD Worx Staffing Solutions en trotse mama van een prachtige zoon genaamd Nio.


Ik ben begonnen als Regiodirecteur tijdens de coronaperiode en heb na anderhalf jaar voor een andere weg gekozen binnen SD Worx als Business Manager. Met een nieuw sterk team, waren we in staat om het kantoor er weer bovenop te helpen. Wij groeien en hopen dit in 2022 opnieuw te kunnen bevestigen. Wij werken in een zeer vrouwelijk georiënteerde organisatie en ik heb nooit het gevoel gehad dat ik het onderspit moest delven ten opzichte van mijn mannelijke collega's. Naar mijn mening wordt er geen onderscheid gemaakt en worden de rechten van de vrouw hoog in het vaandel gedragen. Iedereen die hard werkt en de door de organisatie gestelde doelen bereikt, wordt op dezelfde manier beoordeeld, of het nu een man of een vrouw is.
Ik denk echter dat er in diverse sectoren nog steeds grote verschillen tussen mannen en vrouwen bestaan en dat wij vrouwen op de arbeidsmarkt nog steeds meer belemmeringen ondervinden dan mannen. Ik heb gelezen dat uit studies blijkt dat bedrijven waar vrouwen in het topmanagement zitten, beter presteren dan bedrijven waar alleen mannen de beslissingen nemen. Vandaag de dag is gelijkheid op de arbeidsmarkt niet alleen een ethische waarde, maar ook een niet te onderschatten winstfactor voor de onderneming, voor de mensen die er werken en voor de samenleving in haar geheel. Maar het elimineren van dit onderscheid zal een uitdaging blijven. Er is dus nog werk aan de winkel 😊

Audrey Bensedira -Expert Business Manager voor de regio's Moeskroen -Doornik en Bergen.

Ik ben begonnen bij SD Worx in 2019 als Business Manager voor de vestiging in Doornik - Moeskroen. Twee jaar later kreeg ik de kans om ook het filiaal in Bergen over te nemen. In december 2020 heb ik de titel van expert in mijn functie gekregen nadat ik geslaagd was voor een assessment. Gedurende mijn hele loopbaan heb ik altijd het gevoel gehad dat ik werd erkend op basis van mijn vaardigheden en mijn inzet voor mijn werk. Mijn manager heeft me gesteund in mijn parcours naar expert en ik voel me gewaardeerd voor het werk dat ik doe. SD Worx is een ethische organisatie waar integriteit essentieel is. Het is echt belangrijk ervoor te zorgen dat alle werknemers deze waarden naleven en alle mensen gelijk behandelen. De rechten van de vrouw en de gelijkheid tussen mannen en vrouwen zijn van cruciaal belang voor de toekomstige ontwikkeling. Niet enkel voor onze huidige samenleving en voor de ontwikkeling van de mensenrechten, maar ook voor economische vooruitgang.

Als werkgever tolereren wij geen enkele vorm van discriminatie. Wij geloven en investeren in talent, ongeacht de achtergrond, het geslacht, de seksuele geaardheid of anderszins. Als dat ook waarden zijn die jij hoog in het vaandel draagt, doe dan met ons mee. Meer blogartikelen

Je C.V. wordt verwerkt...
Je kunt direct je C.V. uploaden om te solliciteren op deze vacature

óf via het reguliere formulier solliciteren
Sollicitatieformulier

Je C.V. wordt verwerkt...
Je kunt direct je C.V. uploaden om in te schrijven
óf via het reguliere formulier solliciteren  Inschrijfformulier

Job Alert

Maak een vacature Alert aan en bevestig deze via de link die we je mailen. Wekelijks kijken we of er nieuwe vacatures zijn die voldoen aan jouw zoekcriteria. Indien dat het geval is, ontvang jij een mail met daarin de vacatures.

Wij wensen je veel succes met het vinden van je nieuwe job!