Inloggen
fr nl

Welke kleding is gepast voor een sollicitatiegesprek?

Het is een feit dat recruiters en werkgevers tijdens een sollicitatiegesprek waarde hechten aan een verzorgd uiterlijk. De term 'dress to impress' komt niet zomaar uit de lucht gevallen. Uiteraard maakt het uit welke kleding je aan hebt tijdens een gesprek. Denk daar dus vooraf even over na. Met deze kledingtips zorg je dat je een goede indruk achterlaat en die job binnen haalt!

Welke kleding bij sollicitatiegesprek

Het gebruik van kleuren

Ben jij je bewust van welke kleur welke indruk nalaat? De kleur van je kleding zegt namelijk veel over je persoonlijkheid. Dit zijn de associaties die de verschillende kleuren oproepen:
  • Blauw = zelfverzekerd en geloofwaardig
  • Bruin = eenvoudig en oubollig
  • Zwart = leiderschap
  • Rood = assertief en dominant
  • Oranje = onprofessioneel
  • Groen = vertrouwen, balans
  • Geel = creatief
  • Wit = georganiseerd
  • Grijs = analytisch
Kies dus de kleur aan de hand van welke indruk je wil achterlaten, afhankelijk van de job waarvoor je solliciteert.

Afknappers

Naast de kleur zijn er nog veel meer zaken om rekening mee te houden bij je kleding. Veel te grote of veel te kleine kleding, versleten schoenen, kleding met te veel versieringen, ... zijn allemaal afknappers. Draag geen te opvallende kledij, en geen kleding die afleidt van de inhoud. Vermijd teksten, leuzen, broches of opvallende dessins. Te veel parfum, een ongeschoren baard/snor of té veel juwelen zijn allemaal zaken die je beter vermijdt. Een te korte rok of diepe decolleté zijn ook echt uit den boze. Ook je hoofddeksel laat je beter thuis.

Blend in with the company

Zoek op voorhand al even uit welke kledingsstijl toepasselijk is binnen het bedrijf. Vaak vind je op de website en social media al veel informatie hierover (denk aan foto's van de medewerkers op Facebook, LinkedIn, ...). Kies dan ook een outfit die je toekomstige collega's ook zouden dragen in het bedrijf. Zo val je niet uit de toon. Zorg ervoor dat het altijd netjes, representatief en verzorgd is. Maar... Blijf vooral jezelf! En vergeet vooral de basis niet: een goede douche, zorg dat je tanden mooi gepoetst zijn, dat je adem fris ruikt en dat je haar niet vettig is. Het maakt óf kraakt je eerste indruk!

Met deze tips ben je helemaal klaar om verzorgd naar een sollicitatiegesprek te trekken! Veel succes!


 Meer blogartikelen

Je C.V. wordt verwerkt...
Je kunt direct je C.V. uploaden om te solliciteren op deze vacature

óf via het reguliere formulier solliciteren
Sollicitatieformulier

Je C.V. wordt verwerkt...
Je kunt direct je C.V. uploaden om in te schrijven
óf via het reguliere formulier solliciteren  Inschrijfformulier

Job Alert

Maak een vacature Alert aan en bevestig deze via de link die we je mailen. Wekelijks kijken we of er nieuwe vacatures zijn die voldoen aan jouw zoekcriteria. Indien dat het geval is, ontvang jij een mail met daarin de vacatures.

Wij wensen je veel succes met het vinden van je nieuwe job!