Inloggen
fr nl

Hoe meer bewegen op je werk?

Tijdens de week veel bewegen is vaak een moeilijke opgave. Een hele dag achter je bureau zitten helpt daar ook niet echt bij, en na een drukke werkdag vinden we vaak de moed niet meer om nog te gaan sporten. Een beetje meer bewegen op het werk is niet moeilijk. Er zijn kleine
dingen die je op jouw werk kan doen die zullen helpen om je fitter te voelen. Hierbij enkele tips! Doe jij ook mee?

1 Wandel naar je collega's

Moet je iets zeggen tegen je collega, maar ben je nogal snel geneigd dit te mailen? Stap dan toch even naar je collega toe om je boodschap door te geven. Hetzelfde voor vragen. Je hebt er weer enkele stappen mee gezet, en als je dit elke keer doet, lopen je stappen snel op! Het is ook een socialere en leukere manier dan even een mailtje te sturen of te bellen.

2. Gooi je schouders eens los

Vaak rug- of nekklachten? De kans is groot dat deze klachten ontstaan doordat je een hele dag achter je bureau zit. Een verkeerde houding, een te laag bureau of een slechte stoel kunnen al snel leiden tot rug- en nekklachten. Je spieren beginnen te verkrampen, wat ervoor zorgt dat je ‘s avonds met pijn in bed kruipt. Daarom is het belangrijk dat je af en toe beweegt. Gooi je schouders eens los of loop even rond. Je spieren zullen terug ontspannen en jouw klachten zullen verdwijnen!

3. Ga eens een verdiep hoger

Een toilet op elk verdiep? Neem eens een toilet op een andere verdieping dan waar je zit. Een extra trap, en als je een aantal keer per dag naar het toilet gaat, heb je al gauw wat verdiepen achter de rug.

4. Neem de trap

Heb je een lift op jouw kantoor? Skip die. Punt. Gewoon de trap nemen. 

5. Ga sporten met collega‘s

Iedereen kent het wel. Rond nieuwjaar maken we onszelf een nieuwe belofte om terug meer te bewegen en af en toe te sporten. Maar na een kleine maand blijft er niet veel meer van deze belofte over. Als je deze belofte op je eentje moet nakomen, wordt het vaak te gemakkelijk om excuses te vinden en toch niet te gaan sporten. Daarom is het belangrijk dat je een pact met jouw collega‘s sluit. Sporten wordt zo een leuke en sociale gebeurtenis. Zo kunnen jullie elkaar aansporen om te gaan sporten en elkaar aanmoedigen wanneer het even moeilijk wordt! In een kleine tijdspanne zal sporten dan een vaste activiteit worden waar je naar uitkijkt! 

6. Auto? Fiets?

Kan je met de fiets naar het werk? Doe dat dan. Het is écht niet elke dag slecht weer, dus dat is een slecht excuus. Voorzie jezelf op een regenbui, en spring op je fiets!

Kan je enkel met je wagen komen? Parkeer hem dan een beetje verder van je kantoor. Zo heb je weer enkele stappen extra op de teller, en heb je ook direct een frisse neus gehaald. 2 vliegen in één klap!


 Meer blogartikelen

Je C.V. wordt verwerkt...
Je kunt direct je C.V. uploaden om te solliciteren op deze vacature

óf via het reguliere formulier solliciteren
Sollicitatieformulier

Je C.V. wordt verwerkt...
Je kunt direct je C.V. uploaden om in te schrijven
óf via het reguliere formulier solliciteren  Inschrijfformulier

Job Alert

Maak een vacature Alert aan en bevestig deze via de link die we je mailen. Wekelijks kijken we of er nieuwe vacatures zijn die voldoen aan jouw zoekcriteria. Indien dat het geval is, ontvang jij een mail met daarin de vacatures.

Wij wensen je veel succes met het vinden van je nieuwe job!